9 februari 2015

Chocolademuffins met noten, van amandelmeel



Heerlijke versnapering en vult zo goed dat het ook niet misstaat bij een ontbijt.

Wat heb je nodig voor 12 muffins:

  • 150 gram amandelmeel
  • 1 thl wijnsteenzuur bakpoeder
  • 4 el cacaopoeder
  • 100 gram gehakte gemengde noten (ongebrand)
  • 1 banaan
  • 2 el kokosolie of roomboter
  • 2 eieren
  • 2 el honing
  • 100 ml kokosmelk
  • rasp van een 1/2 (biologische) citroen
Verwarm de oven op 180 graden.
Meng de droge ingrediënten: amandelmeel, cacaopoeder en bakpoeder
Smelt de kokosolie of roomboter.
Doe in een hoge kom de eieren, banaan, de kokosmelk en de honing. Zet de staafmixer erop. Voeg de gesmolten olie/boter toe en roer door.
Meng dit beslag met de droge ingrediënten.
Doe er op het laatst de gehakte noten en de citroenraps door en meng nog even goed met een lepel.

Verdeel over 12 (ingevette) muffinvormpjes en zet in de oven. Bak in ca 25 tot 30 minuten af. Controleer met een houten prikker of het gaar is van midden.

Lekker! Goed in te vriezen.

1 opmerking: